Anna.bg
Любов
17 юни 2015

10 тайни на щастливите двойки

2 810
0
10 тайни на щастливите двойкиРазпознаваме ги понякога и интуитивно – те вървят, хванати за ръка, говорят си нещо, смеят се, гледат се влюбено. Излъчват щастие. А са заедно толкова отдавна... Вероятно сме си задавали и въпроса каква е тайната на щастливите двойки и как са успели да съхранят любовта. Много и разнородни са причините, но има някои простички правила, към които можем да се придържаме, за да поддържаме жива романтиката и интимната близост. Вижте какво правят ония двойки, които са наистина щастливи.

Лягат да спят едновременно
Помните ли онова време, когато току-що сте започнали да се срещате и очаквате с нетърпение да легнете един до друг? Заспиването по едно и също време е необходимост. Може на единия да не му се спи, а другият да е уморен. Щастливите двойки обаче си лягат едновременно, дори единият да заспива по-късно. Прилагайте го.

Намират общи интереси
Той вероятно не може да сподели вашата страст към шопинга, а вие не бихте гледала с неговото удоволствие мач от Шампионската лига. Но е много важно да ви харесва да прекарвате времето си заедно. Да намирате общи интереси. Няма значение дали става въпрос за самба, танго, приготвяне на суши, пътуване, фитнес тренировки, новия тв сериал – просто избирайте мероприятия, на които може да се насладите двамата.

Държат се за ръце
Щастливите двойки винаги търсят близостта. Най-елементарната проява на грижа е по време на разходка да се държите за ръка или пък да обхванете мъжа за талията. Важно е да сте един до друг и уловени за ръка, когато разглеждате интересни забележителности или пък си правите селфи, а не единият от вас да се мотае някъде назад.

Не си мърморят един на друг

Щастливите двойки концентрират вниманието си върху позитивните неща, които прави партньорът им. Вечното сърдене, мърморене, заяждане и критика не е най-добрият способ да се завоюва нечие сърце. Ако нещо ви безпокои, просто намерете начин и време да поговорите с любимия и да изясните ситуацията, а не между вас да има недомлъвки. Психолозите съветват: вместо да започнете да решавате проблема с критика, използвайте позитивния подход. Например, ако вашата половинка прекалено много прекарва зад компютъра, пробвайте шеговито да му напомните: „Скъпи, скучно ми е без теб. Ще ми правиш ли компания в хола...?“

Казват „Обичам те“ при всяка среща и раздяла
Преди да тръгнете на работа сутринта, целунете нежно вашия партньор и му кажете колко много го обичате. Когато той се прибере след работа, направете същото. Хората забравят, че дори най-незначителните на пръв поглед прояви на любов и внимание оказват колосално влияние върху атмосферата в двойката. Започвайте деня с жест на любов – това е верният подход.

Правят си срещи
Спомнете си как сте го правили в началото на връзката и как сте се вълнували преди среща. Уреждайте си срещи и сега – примерно след работа, за да отидете на разходка, ресторант, кино или в мола. В срещата винаги има нещо романтично. Гответе се старателно за срещите – огледайте се пред огледалото, не забравяйте червилото и парфюма. Насладата на компанията на другия е един от важните секрети на любовта.

Ненавиждат рутината
Във вашите отношения не трябва да има баналност. Вземайте спонтанни решения, удивлявайте се един на друг, устройвайте си весели сюрпризи, намирайте способи по нов начин да прекарвате времето си заедно.

Изключват телефоните си
Да, правят го, когато искат да са само двамата. Нищо, че ще има пропуснати разговори. С изключен мобилен телефон давате 100 % от вниманието на вашия любим. Ако сте у дома – поставете на пауза социалните мрежи Instagram, Facebook и Twitter. Те могат да почакат до утре.

Умеят да се извиняват
Да процедите през зъби неохотно извинение или да креснете в лицето му гръмогласното „Извинявай“ е отличен способ да провокирате още една кавга. Научете се искрено и от сърце да поискате прошка. За това е достатъчно да продължите извинението с думите: „Съжалявам, защото...“ Изследванията показват, че при тази добавка вашите думи стават по-убедителни. Не се притеснявайте да показвате искрените си емоции и задължително кажете, че занапред ще се опитате да избягвяте подобни ситуации.

Подбират изразите си
Старайте се да избягвате такива думи като „който и да е“, „все ми е едно“ и „както искаш“. Казвайки ги, вие прехвърляте отговорността на вашия партньор и демонстрирате своята незаинтересованост.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.