Anna.bg
Секс
16 юни 2015

Любопитни факти за оргазма

2 103
0
Любопитни факти за оргазмаВсяка жена иска да достигне върха. Всяка жена го търси в секса. Понякога се чудим защо нещата не се получават. Има си причини – и у нас, и у партньора. Подсказваме ви само няколко неща, за които понякога не си даваме сметка. А те са важни.

За оргазма е нужно време
Сексолози са изчислили на базата на милиони изследвания, че на организма ни са нужни от 10 до 20 минути, за да достигнем до оргазъм. Прелюдията, която е по-краткотрайна по време, никога не завършва с нищо феерично. Повярвайте.

Няма различни типове оргазъм
Оргазмът си е оргазъм, независимо от това как го получавате – за сметка на стимулация на клитора, от непосредствено проникване или от масаж на гърдите, примерно. Някои дами, които практикуват йога, могат да достигнат до блаженството след сеанс пранаяма, т.е. само след следване правилата на определен тип дишане. Получавайте удоволствие така, както умеете и както ви подсказва тялото, без да се комплексирате по различни причини.

И все пак точката G съществува
Просто не у всяка жена тя е ярко изразена. У някои жени „туморчето“ от вътрешната страна на влагалището е доста ярко изразено, у други е съвсем леко обозначено. Впрочем учените все още си блъскат главите над въпроса дали това е част от уретера или вътрешно продължение на клитора. Има и такива, които все още отричат съществуването на точката на Графенберг, но те най-вероятно просто лошо са я търсили.

Повечето жени имитират оргазъм

Според статистиката – 67 на сто. Повечето от тях – за да не разстроят партньора или за да го накарат да се чувства приятно. Други причини: по-бързо да завърши сексът, който не им харесва, и да избягнат неловкия разговор с мъжа за това защо нещата не се получават.

Основата на оргазма е доверието
Сексът за една вечер може и да стане приятно приключение (а може и да не стане), но според допитванията кокото по-дълги са отношенията между партньорите и колкото по-голямо е доверието между тях, толкова жената изпитва по-често и по-силен оргазъм. Не е учудващо: все пак, за да получиш удоволствие, трябва да се отпуснеш, а за да се отпуснеш, трябва да познаваш и да обичаш човека, който е до теб в леглото. Според една статистика в лесбийските двойки оргазмът се случва с 13 на сто по-често, отколкото в традиционните. Лесно може да се намери обяснение за това: жената разбира жената на интуитивно и физиологично равнище по-добре, отколкото мъжа и на нея вероятно нищо не трябва да се обяснява. Но това е абсолютно безполезна информация за онези, които се възбуждат от представители на силния пол, а не от приятелките си...

Първият път не е показателен
Според статистиката първият секс с нов партньор носи удовлетворение само на 11 на сто от жените. На останалите е необходимо време и усещане за близост – преди всичко психологическа.

Понякога го правим като мъжете
Женската еякулация не е мит. Тази част от уретера, която вероятно е точката G, при много силна възбуда произвежда течност. Това не е урина, а еякулация, само че без сперматозоиди. Между другото, еякулацията невинаги е приятна, понякога тя предизвиква болезнени усещания.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.