Anna.bg
Изтънчен вкус
03 юни 2015

Торта „Рафаело“

2 848
0
Торта „Рафаело“Необходими продукти
300 мл прясно краве мляко
150 гр кокосови стърготини
250 гр краве масло
4 пакетчета ванилия
12 с. л. брашно тип 500
12 с. л. захар
6 яйца
400 гр кондензирано мляко

Начин на приготвяне
За тази торта са необходими два блата. За да бъде удобно и бързо, ги приготвяме едновременно.
Разбийте яйцата заедно със захарта, докато се получи пухкав и въздушен крем.
Използвайте миксер, иначе ще се наложи да биете дълго време.
Брашното объркайте с две ванилии и пресейте предварително. Към яйчената смес добавяйте бавно от брашното, като непрекъснато и много внимателно разбърквате с дървена лъжица. В последно време се използва и специална шпатулка. Пригответе две еднакви тортени форми за печене, като предварително намажете дъното с мазнина и поръсете с брашно. Температурата на фурната трябва да е 180 градуса, а времето за печене е докато блатовете порозовеят.
Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат напълно.

За крема
Разбийте кравето масло и добавяйте бавно по малко от кондензираното мляко.
Когато кремът е готов, прибавете коксовите стърготини и разбъркайте.
Пригответе сироп за блатовете, като ароматизирате прясното мляко с останалите две ванилии.

Сложете първия блат в поднос и сиропирайте с половината от млякото. Намажете обилно с крема и сложете втория блат, отново сиропирайте. Намажете цялата торта с крем и посипете обилно с кокосови стърготини. Украсете по желание с бонбони „Рафаело“, можете да използвате и ако ви е останало от крема.

Автор: Надя Цветкова
Етикети: Торта Рафаело
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.