Anna.bg
Мъжът до мен
24 май 2015

За какво най-често лъжат мъжете

3 947
0
За какво най-често лъжат мъжетеЕ, някои не лъжат, но малцина са ония мъже, които винаги изповядват истината пред половинката си. Сега иде реч за ония, които послъгват. Междувпрочем, д-р Хаус от едноименния сериал обобщава, и то съвсем не без логика: Всички лъжат. Афоризмът на любимия тв герой се потвърждава и от статистиката: по данни на учените 60 на сто от хората са неспособни да поддържат 10-минутен диалог, без да излъжат нито един път. Според едно изследване от 2009 г. мъжете лъжат два пъти по-често от жените. При това както за сериозни неща, така и за дреболии. Изследователи твърдят, че има няколко теми, по които мъжът лъже най-често.

На колко години е
Смята се, че лукавството по отношение на възрастта е прерогатив за жената. Това обаче не е точно така: мъжът не по-малко се опитва да скрие годините си, като обикновено прибавя или вади 4 - 5 в зависимост от ситуацията. Освен това психолозите твърдят, че по принцип въпросът за възрастта тревожи мъжа по-силно, отколкото жената.

Колко жени е имал
Героят на една американска комедия определя интересна формула за лъжата относно броя на сексуалните партньори: цифрата, която казва жената, трябва да се умножи по 4, а тази, която назовава мъжът, да се раздели на 4. И наистина, мъжът е склонен да лукавства, когато иде реч за любовните му похождения. И всичко е заради това, за да изглежда в очите на жената опитен и неотразим мачо.

Какво в крайна сметка чувства
Следвайки неостаряващата щампа, че мъжете не плачат, представителите на силния пол в крайна сметка рядко са честни, когато става дума за техните преживявания и чувства – те най-малко искат да изглеждат слаби и несигурни в очите на жената. По тази причина е много трудно да убедите един мъж да отиде при психолог. Дори в душата му да бушува буря и да е разкъсван от мисли и чувства, той обикновено ще ви каже, че всичко е нормално, за да не сподели своите емоции.

Защо не вдига телефона си
„Батерията падна“, „Нямаше връзка“, „Бях в задръстване“, „На съвещание бях“ – всяка от тези измислени фрази означава едно: в този момент не ми се говореше с теб. И не исках да ти кажа къде съм. Според статистиката тази лъжа се явява най-разпространена. За да сме справедливи обаче, трябва да уточним, че жената прибягва към нея не по-рядко от мъжа...

Колко печели
Да лъжат, когато става дума за финанси, мъжете са склонни в различни ситуации и по различни причини. Вашият избраник със сигурност ще изхитрува, съобщавайки си заплатата, особено ако знае, че вие заработвате добре. Той просто не може да си позволи да получава по-малко. Обичайното самохвалство и недостатъчната увереност в себе си също може да са причина за подобно укриване на истината. Но я има и обратната ситуация, при която мъжът умишлено занижава размера на своя доход или дипломатично избягва разговорите по финансови въпроси, убеден, че размерът на заплатата е прекалено личен въпрос.

Как изглеждате
Нека не ви заблуждават фрази от рода на „Не се разстройвай, отлична прическа“ и „Естествено, тази рокля много ти отива“. Ще бъдем откровени: по правило за такава неискреност жената си е виновна сама. Веднъж получила от възлюбения по мъжки прям отговор и спретвайки сцена със сълзи (Как можеш да ми кажеш, че съм пълничка?), завинаги блокираме способността на мъжа да отговаря правдиво на нашите въпроси. Ако вместо дежурния комплимент вие искате да чуете честното мнение на избраника си, научете се да не се обиждате на искреността.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.