Anna.bg
Мъжът до мен
22 май 2015

Кога е най-добре да говорим с мъжете

2 601
0
Кога е най-добре да говорим с мъжетеВечерта е най-доброто време за сериозен разговор с мъжа, сочи изследване, проведено от веригата супермаркети Asda. Идеалното време за обсъждане на важни теми е времето 20:15 – в този момент мъжете най-охотно слушат своите втори половинки.

В изследването са участвали 1000 души (мъже и жени). Почти половината от анкетираните от силния пол са заявили, че са готови за сериозен разговор по време на вечеря. В същото време се изяснява, че жените са склонни да обсъждат интересуващите ги въпроси много по-рано през деня - 8:20 сутринта.
Като друго подходящо място за сериозни разговори мъжете посочват автомобила. Почти 40 процента от анкетираните мъже смятат за уместно да водят важните си разговори по време на шофиране.

Повече от 20% от представителите на силния пол признават, че биха отстъпили пред желанията на своята съпруга, ако те бъдат съобщени пред роднини.
Банята и под душа е място, което три четвърти от анкетираните сочат като място, неподходящо за сериозни разговори.
Нещо, което си знаем, но и изследването потвърждава - че жените по принцип са склонни да започват разговор в неподходящо време, например когато любимият се е вглъбил в любимата си видеоигра. В подобни момента само 1 процент от мъжете са готови да беседват на сериозни теми.

Огромното мнозинство от мъжете не искат да им прекъсват гледането на филми (95%) и футболни мачове (92%) с опити за сериозен разговор. Малко повече от 80 процента от мъжете смятат фразата „Трябва да поговорим” за най-опасно начало на разговора.

Що се отнася до жените, когато мъжът започва разговор, е добре да избягва въпроса „Всичко наред ли е?”, особено ако предварително е известно, че нещата въобще не са наред. 42 на сто от жените смятат подобно начало на разговора за неприемливо.

Разбира се, винаги съществуват и други фактори, които влияят положително или отрицателно на разговора между мъж и жена. По-рано учените установиха, че за мъжа е много важно как изглежда жената. Вероятността той да се втурне да помага на непозната жена в затруднена ситуация расте право пропорционално на височината на нейните токчета. Жените пък, които са облечени в червено, винаги изглеждат по-привлекателни в очите на мъжете.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.