Anna.bg
Изтънчен вкус
06 май 2015

Патладжан с кайма и кашкавал на фурна

4 426
0
Патладжан с кайма и кашкавал на фурнаТова ястие се приготвя бързо, пече се на фурна, а вкусът му е много сходен с този на мусаката.
Ако искате да приготвите лесно ястие, без да стоите пред печката и да бъркате с часове, тази рецепта ще ви допадне.

Количеството е за 4 души.

Необходими продукти
2 средно големи патладжана
0,5 кг кайма
2 домата
1 лук или един пресен със зелени пера
150 г настърган или натрошен кашкавал
сол
черен пипер
чубрица
олио

Начин на приготвяне
Нарежете всеки от патладжаните на 4 парчета по дължина.
Подредете ги е тава, предварително мазана с олио.
В дълбока купа объркайте каймата със ситно нарязания лук, добавете сол, черен пипер и чубрица на вкус.
Сложете каймата върху патладжана и покрийте с алуминиево фолио.
Ястието се пече около 40 минути във фурната на 180 градуса.
Махнете фолиото и поръсете с настъргания кашкавал.
Отгоре сложете доматите, нарязани на тънко.
Запечете още 10 минути до тъмнозлатист цвят.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.