Anna.bg
Зимнина
04 май 2015

Консервиране на спанак

4 175
0
Консервиране на спанакМного хора предпочитат да замразяват зелените листа в торбички във фризера. Консервирането също е предпочитан метод особено ако разполагаме с голямо количество листа или ако нямаме фризер.

По един и същи начин се консервират листа от спанак, лапад, киселец и коприва.

Изчистете листата от дръжките, от попадналата между тях трева и ги нарежете.

Сложете ги в дълбок съд и ги попарете с вряла вода.
Можете да ги сложите и за минута-две във вряща вода на котлона докато омекнат.
Изцедете водата от листата и напълнете бурканите.
Залейте с гореща, предварително подсолена вода.
Запечатайте бурканите и стерилизирайте 30 –35 минути.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.