Anna.bg
Брак
04 май 2015

Как да преодолеем болката от изневярата

9 894
0
Как да преодолеем болката от изневяратаДа научим истината за изневярата на мъжа, когото обичаме, не е само болка. То е жива пулсираща рана.
Всеки ден, всяка минута.
Няма да се спираме на разликите между емоционалната или физическата изневяра. И двете форми нараняват еднакво дълбоко. Реакцията е индивидуална, но трябва да се мине през шока, анализиране на случилото се, търсене и вземане на решения, отърсване от тъмни мисли.
Има ли лек за това и как да преодолеем разрушителната депресия, която може да ни налегне?

Боли, това е истината
Не е преувеличаване. Едва ли има жена, която отминава измяната и предателството с лека ръка.
Разочарование, страдание, чувство за собствена вина, загуба на самочувствие, притъпяване или напълно изчезване на сексуалното желание, обвинения, че не е добра, интелигентна и интересна - всички тези чувства се завъртат в страшна топка, която ни смазва под тежестта си.

Не отлагайте разговора
Реакцията на жената след първоначалния шок може да бъде различна. Невъзможност да се сдържат сълзите, плач от нанесената обида, обвинения към любимия мъж.
От първостепенна важност е да се проведе колкото се може по-скоро откровен разговор. Не крийте нищо един от друг, но не сравнявайте достойнствата и недостатъците на новия обект на интерес, защото това само ще задълбочи пропастта. Когато мъжът казва, че с другата му е интересно и забавно, жената, която го обича чува нещо друго – ти не ставаш, ти си скучна, ти си прочетена книга.
Бъдете внимателни, момчета. Защото именно тази прочетена книга е до вас в тежки моменти, тя е проверена и не ви е предавала.

Простете само веднъж
Ако наистина обичате мъжа до вас, може да му дадете нов шанс. Не се заблуждавайте - този, който ви е предал веднъж, може да ви предаде отново. Ако не е достатъчно умен да каже на новата си връзка стоп, повече няма да продължаваме, дотук.
Не съдете прекалено строго, любовта е винаги по-силна от временното увлечение. Има такива мъже, които ще намерят сили да прекратят новата връзка. Има и такива, на които не им пука.

Оценете красотата си
Да, изменил е. Застанете пред огледалото, докоснете красивото си лице и нежна кожа, вгледайте се в очите си, лекичко пипнете устните си, оправете косата си – красива сте, нали.
И си помислете заслужава ли си да се отдавате на страданието, да се самобичувате за нещо, което не сте направили, да поемате вината на мъжа като своя.
Готова ли сте да изкупвате грях, който не е ваш. Отговорът, сигурна съм, е отрицателен.

Приемете удара с достойнство
Не се обвинявайте за изневярата, тя е извън обсега на вашето действие и въздействие. Знаем как боли само при мисълта, че мъжът си е гугукал с нея, че може би са ви обсъждали. Най-страшната мисъл, която идва в главата ви, е че той, най-любимият мъж, не ви е защитил.
И това ще отмине. Не търсете в телефона или в чата му отговор на тези въпроси.
Попитайте го в пряк текст: обсъждахте ли ме, ти как спря подобни разговори, допусна ли намеци, които можеха да ме унижат.

Искате ли той да остане
Това е основният въпрос. И изходът от възникналата ситуация в повечето случаи е пак в нашите, женски ръце. Преценете дали това се е случило в момент на слабост, има ли странични дразнители, поведение от страна на съперницата ви, което го е предизвикало да я забележи.
Повярвайте, ако се обичате истински, ако си разкажете откровено за забежката, ако направите всичко сърцата ви да се доближат отново, струва си да се даде нов шанс. Всеки може да сгреши.

Не напомняйте
Не че се получава винаги, но не превръщайте деня си в постоянна дискусия за изневярата, която вече е отминала. Кажете му спокойно: затворих тази страница. Така е най-добре, защото мъжът остава насаме със съвестта си. А сами знаем какво става, ние сме съдии на самите себе си, не можем да излъжем вече никого, дори и себе си.

Радвайте се, че е с вас
Факт е, че след изневярата много малко мъже напускат любимата си и отиват при новата. Случва се, но само тогава, когато между двамата партньори има стари конфликти и отдалечаване, което се е трупало с години. Мъжът, който обича истински, ще намери пътя и ще се върне.
Не се съмнявайте нито за секунда в тези думи. Чуете ли: да сгреших, но съм пак с теб, с теб съм, разбери, само се усмихнете и го целунете.
Той казва истината. Нищо, че прилича на стон, но истината идва от най-дълбокото място в душичката му. Там, където има място само за вас, жената на живота му.

Дайте му задачи
Въвлечете го в нови проекти вкъщи, ремонти, планове за отпуската, срещи с общи приятели, кратки екскурзии. Дайте му възможност за нови преживявания, за нови тръпки с вас, за нови общи спомени и изненади. Прекрасен начин да намерите мостовете, които са ви свързвали и които са живи.

Ако не остави любовницата
Тогава настава време за избор. На никого не му се иска да се стигне до най-драстичното решение, но и то е възможно. Сложете на везните аргументите „За“ и „Против“ и му кажете да направи избора си. Не шантажирайте, не молете за любов, не го заплашвайте. Предупредете го обаче, че и вие имате право на избор.

Изневярата не е приятна тема, но винаги има начин да се поговори, да се потърси изход и то без да жертваме достойнството си. С годините се научаваме да бъдем по-толерантни и разбиращи. Не всичко на този свят е само бяло и черно. Има нюанси и трябва да се опитаме да ги открием. Има и компромиси. Защото все още обичаме...Защото все още ни обичат.
Автор: Ана Дечева
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.