Anna.bg
Брак
02 май 2015

Социалните мрежи са заплаха за брака

1 706
0
Социалните мрежи са заплаха за бракаFacebook, Twitter и останалите социални мрежи за сериозна заплаха за брака. Това съобщава The Daily Mail, като се позовава на ново изследване. Според анализа на юристите, днес социалните мрежи все по-често са реален фактор в делата за развод.

Изследването показва, че един от всеки седем женени участници се е замислял да се разведе заради постовете на съпруга или съпругата във Facebook или някъде другаде в социалните мрежи и форуми. Пак един от седем души си признава, че целенасочено търси търси в интернет доказателства за изневярата на партньора.

Един от всеки пет пък всеки ден вдига скандал на своята половинка, предизвикан от използването на социалните мрежи. Проучването е проведено сред 2011 съпрузи и съпруги и сочи, че най-честата причина хората да „шпионират” половинките си в интернет е да разберат три неща: с кого си общуват, с кого се срещат и къде ходят.

Светът се променя. „Преди пет години фейсбук много рядко беше споменаван в контекста на разтрогване на брачните отношения”, коментира Андрю Нюбъри от международната юридическа компания Slater and Gordon, която организира това изследване. Все повече от нейните клиенти съобщават, че Facebook, Skype, Snapchat, Twitter, What'sApp и други социални мрежи са изиграли определена роля при развода им.
Снимка
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.