Anna.bg
Бързо и евтино
21 април 2015

Тутманик по овчарски

4 429
0
Тутманик по овчарскиТази рецепта е от Странджанския край. Прекрасен избор за лека вечеря, комбинира се със салатка или кисело мляко. Може да се сервира с плато от различни видове сирена.

Необходими продукти
5 ч. ч. брашно
5 яйца
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. натрошено сирене
1 ч. л. сода бикарбонат
малко сол на вкус

Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцата, отделете съвсем мъничко за намазване.
Прибавете киселото мляко, като в него предварително е разтворена содата, мазнината, сиренето и накрая брашното.
Разбъркайте внимателно, получава се меко тесто.
Разстелете тестото в предварително намазана с мазнина тавичка.
Намажете отгоре с разбито яйце.
Пече се на 160 градуса около 50 минути. Може да сложите в тестото ароматна подправка – чубрица или ким.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.