Anna.bg
Изтънчен вкус
20 април 2015

Гуакамоле по мексикански

1 951
0
Гуакамоле по мексиканскиМексиканската паста от авокадо гуакамоле може да бъде предястие или гарнитура към месото и рибата. За приготвяне на ястието избирайте задължително зрели плодове, които могат лесно да се размачкат на пюре с вилица. Разбира се, за разбиване на сместа може да се използва и блендер, но ръчното претриване на другите продукти в хаванче прави ястието по-ароматно.

Необходими продукти за 4 порции
Авокадо – 2 броя
Домати – 2 броя
Чесън – 3 скилидки
Червен лук – половин глава
Червени пиперки – 2 броя
Сок от лайм – изцеден от 1 брой плод
Зехтин - 1 с. л.
Сос табаско – на вкус
Смлян кориандър – 2 к. л.
Сол и черен пипер – на вкус

Начин на приготвяне
Разделете плодовете авокадо на 2 части, извадете костилката и ги разрежете на още 2.
Отделете вътрешното от кората, остържете и остатъка от плода върху нея и сложете всичко това в блендер.
Обелете доматите, разрежете ги на две и ги добавете при авокадото заедно с чесъна, лука и кориандъра.
Долейте сока от лайм и няколко капки сос табаско. Добавете зехтина, солта и черния пипер по ваш вкус.
Разбийте сместа с блендера до състояние на еднородно пюре (или по-едро, според вашия вкус), поставете я в купата, с която ще сервирате, и покрийте с домакинско фолио.
Охладете ястието в хладилника.
При поднасянето украсете със свежи листенца от босилек.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.