Anna.bg
Изтънчен вкус
19 април 2015

Сиропирани топки

2 194
0
Сиропирани топкиНеобходими продукти
12 с. л. брашно
1 бакпулвер – 10 грама
12 с. л. пшеничен грис
6 с. л. олио
6 с. л. кисело мляко
1 яйце
1 ванилия
1 ч. ч. стафиди
течен шоколад и ядки за украса

За сиропа
1,5 ч. ч. захар
1,5 ч. ч. вода
сок от един лимон
настъргана кора от същия лимон

Начин на приготвяне
Всички продукти за изсипват в дълбок съд и се разбъркват добре с лъжица.
Меси се само с една ръка меко и нежно тесто.
Късат се топчета, не по-големи от размера на малък орех.
Сплескват се с длани, в средата се слагат по 3-4 стафиди, тестото се сгъва на топчица.
Готовите топчета се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване, като времето е не повече от 20 минути.
Преместете ги е дълбок съд.
Още горещи се заливат с предварително сварения и изстуден сироп.
Той се приготвя, като водата и захарта се оставят да врат на тих огън около 5 минути.
Сваля се от огъня и се прибавя сокът от лимона и настърганата кора от същия този лимон.
Трябва да изстине добре и после с него се заливат горещите топки.
Покриват се с фолио и се оставят 1 денонощие.
При поднасяне се гарнират по желание. В нашата рецепта сме използвали течен шоколад и ядки.
От тази доза излизат 42 малки топчета.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.