Anna.bg
Мъжът до мен
09 април 2015

Пет погрешни мнения за отношенията между мъжа и жената

2 451
0
Пет погрешни мнения за отношенията между мъжа и женатаСъс стереотипи е пропита всяка сфера от живота ни. Дали го искаме, или не, но ставаме жертва на определени клишета. Когато това касае отношенията в двойката, погрешните мнения могат много да объркат живота ни. Предлагаме ви петте най-разпространени заблуди за отношенията между мъжа и жената, които са способни да ни навредят.

Мъжът по природа е полигамен

С такъв коз в ръкава мъжът може да стигне далеч. Това е почти картбланш за измяна: мъжът е създаден такъв от природата, а верността към една жена е насилие над природата. Това, естествено, е стереотип на кавалерите, които не са узрели за сериозни отношения и не ги желаят. Много жени сами оправдават подобно поведение, приемайки това съждение, и допускат огромна грешка. Да се признава правото на кръшкане на един мъж, дадено му по рождение, не трябва да се става в никакъв случай. Да, в повечето случаи силният пол е по-активен сексуално, но това не е признак на полигамия.

На мъжа е нужен секс, на жената – романтика
Този стереотип е като казаното по-горе – за полигамията. Уж силният пол в проявата на своите чувства по природа е по-физиологичен, а слабият пол – по-духовен. Грубо казано, мъжът управлява по-земни инстинкти, а жената обладава възвишен разум и един секс в отношенията им е малко, важни са чувствата към партньора. Може би преди 100 години, когато девойките са въздишали над романите на Джейн Остин и са почервенявали само от един поглед на мъжа, подобни представи за хетеросексуалните отношения са имали право на съществуване. Но в наши дни – време на свободните отношения и секс без задължения, които днес предлагат самите дами, мнението за това, че жената не встъпва във връзка без романтика, просто е архаично.


Мъжът притежава логика, жената не
И това не е вярно. Битува мнение, че в общуването си с жената мъжът е длъжен да чете между думите, а не да ги приема буквално. Ако дамата казва не, то на практика това означава да, само че по-късно. Мъжът го разчита по пътя на логиката си. Подобен способ за разбиране на жената определено не е приложим към всички, в резултат на което може да се стигне до конфузна ситуация. Жената в отговор смята мъжа за праволинеен и плосък. В резултат на лъжливото съждение партньорите априори признават, че да се разберат и чуят един друг е невъзможно. Жената също като мъжа притежава логика и да се смята противното е груба грешка.

Стандартите за красотата
Само по себе си понятието стандарт за красотата звучи абсурдно. Красотата е понятие твърде субективно и не може да бъде вписано в определени рамки. Въпреки това в търсене на партньор и мъжът, и жената се ръководят от жестоко регламентиран набор стереотипи, определящи каноните на привлекателността. Жената е оценявана по фигура, дължина на бедрото, размера на бюста, качеството на маникюра и макияжа. Ако тя не отговаря на някои от стандартите, то тя е призната за несексуална и непривлекателна. Мъжете също са подложени на проверка за външност: несъответствие на канона (екстравагантен маниер на обличане, твърде добре поддържан външен вид) ги заплашва от обвинения в хомосексуалност. В началото на отношенията всички ние сме заложници на подобно клише, но в живота по-късно се оказва, че атлетичното тяло и дългите бедра не са чак такава необходимост. И не в това е щастието. И младежите, и девойките се борят за мускулесто тяло и пищна гръд, грешно предполагайки, че именно това очаква от тях противоположният пол.

Всички жени мечтаят за брак
Един от най-остарелите, но все още живи стереотипи в обществото: жените са ловци на мъже за женене, а мъжете се опитват да замъкнат жената до леглото и да избягнат заставането пред олтара. Подобно грешно съждение култивира и киното, и старомодните понятия за старите моми и дори модната сватбена индустрия, в която всеки рекламен проспект, каталог и визитка са ориентирани повече към булките, отколкото към младоженците. Подобни стандарти правят мъжете в очите на обществото жертви на обстоятелствата, не им внушават естественото желание да се женят, а по-скоро ги подтикват към това.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.